Componisten

Warner van Es De mannen van Het Zingend Hart traden op in de opera Socrates van Warner van Es. In 2009 speelde en zong het hele koor mee in Kinderen van Medea, de tweede opera van Van Es. Begin 2019 zal Het Zingend Hart meewerken aan zijn nieuwe opera Job.

Rita Hijmans (1948) groeide op in een muzikaal gezin en leerde hobo, fluit en piano spelen. Ze kwam in de cabaretwereld terecht en won met studentencabaret Patati Patata de derde prijs bij Cameretten. Na diverse uitstapjes – ze was onder meer fluitist in een Amerikaanse big band – haalde Hijmans op latere leeftijd haar conservatoriumdiploma. Ze legde zich toe op compositie en volgde lessen bij Daan Manneke en Burkhardt Söll. Van Hijmans zong Het Zingend Hart de koorstukken Herinnering aan Holland (1995), Ochtendnevel, Echnaton (beide 2008) en de De Coninck-cyclus (2011. Lees meer over Rita Hijmans op haar website.

Walther Stuhlmacher werd in 1961 in Tübingen (Duitsland) geboren. Na enkele jaren in Spanje als pianist gewerkt te hebben, kwam hij in 1986 naar Nederland. Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag onder andere Theorie der muziek en is sinds 1993 als docent muziektheorie verbonden aan de conservatoria van Amsterdam, Rotterdam en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Daarnaast is hij werkzaam als componist en arrangeur, onder meer voor Het Zingend Hart. Het koor gaf in 1999 een CD uit van zijn koorwerken.