Met Passie Pong (2001)

22 april 2001: Lokhorstkerk, Leiden
6 mei 2001: Abtswoude Centrum, Delft

Na succesvolle optredens eerder dit jaar bij de Literaire Salon in Delft en tijdens het Dies-optreden voor de alumni in het Leidse Academiegebouw, is het Leids-Delfts kamerkoor Het Zingend Hart terug met een nieuw programma, getiteld Met passie pong.

Het Zingend Hart maakt een hectische periode door, waarin het steeds gevraagd wordt voor speciale programma’s op bijzondere locaties. Na het opnemen van de cd ‘Steeds nog zwaait de lelie’ verzorgde het memorabele optredens in het NPS-programma De avond van de poëzie, bij de Dies-viering van de Leidse Universiteit in de Pieterskerk, voor een literair programma met Gerrit Komrij in de Waalse kerk in Delft, voor de Universiteit van Amsterdam in museum New Metropolis – en voor koningin Beatrix bij haar bezoek aan Leiden. Sinds het optreden in 1999 op het Terschellingse Oerol-festival wordt het koor geregisseerd door de Delftse Wilma Keizer. Hierdoor ontwikkelt Het Zingend Hart een ongewone combinatie van zang en theater. Momenteel is het koor zich aan het voorbereiden op de muzikale hoofdrol die het begin juni een week lang zal vervullen in de jubileumproductie ‘Kus me en Blijf’ in het Delftse theater de Veste.

Het nieuwe programma Met passie pong is een muzikaal onderzoek naar de verschijningsvormen van passie. Van de Sehnsucht van Schubert, het hartstochtelijk Cor mio van Monteverdi, O Morte van Scarlatti tot de gesublimeerde geestdrift in Japanse Haiku’s en Waka’s , en het Ave Maria van Da Vittoria- en natuurlijk de verrassend sportieve passie van de Twee dames in Amerongen, op muziek van Joh. Röntgen. Ook zullen enkele broeierige hoogtepunten gezongen worden uit de muziektheaterproductie ‘Kus me en Blijf’, speciaal voor het koor geschreven stukken van de Duitse componist Walther Stuhlmacher.