Rembrandt: een Leids geheim (2019)

In het weekend van 29-30 juni en 6-7 juli 2019 trad Het Zingend Hart op in Scheltema Leiden met vier muziektheatrale voorstellingen in het kader van het jaar van Rembrandt en de Gouden Eeuw.

Op een zolder in Leiden is een waar rariteitenkabinet ontdekt. De voorwerpen brengen vele door Rembrandt geportretteerden in herinnering. Ach, was de meester maar in onze stad gebleven! Gouden vergezichten zou dat hebben gegeven voor Rembrandt en voor Leiden.

De verschillende scènes krijgen sfeer door muziek van diverse componisten uit de 16e eeuw, de Gouden Eeuw, de Romantiek en de 20e eeuw (onder wie Badings, Brahms, Mendelssohn en Tormis).

Regie & spel: Nicoline van de Beek & Henriëtte Zoon.
Muzikale leiding: Guido van Swieten. 
Research: Laetitia Smit.
Productie: Coby van der Weerd.

  • Speeldata: zaterdag 29 juni, zondag 30 juni, zaterdag 6 juli, zondag 7 juli 2019.
  • Aanvangstijd: 15.00 uur. Duur circa 75 minuten.
  • Locatie: Scheltema Leiden, Marktsteeg 1, Leiden.
  • Kaarten: € 15; kinderen t/m 12 jaar € 10. 

Foto’s: Anthonie Meijers

Deze voorstelling werd mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 1818 en het VSBfonds.

             

VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’.