Het Zingend Hart zoekt zangers

Wil je in een koor zingen, met optredens in een bijzondere enscenering? Dan is kamerkoor Het Zingend Hart echt iets voor jou! Voor onze optredens hebben we een duidelijke voorkeur voor bijzondere gelegenheden en locaties. Tijdens onze concerten willen we alle zintuigen van ons publiek prikkelen en laten we koorzang hand in hand gaan met theater. Daarom werken we regelmatig samen met een professionele regisseur.

Auditeren 

Ben je sopraan, alt of bas en heb je interesse? Stuur een mail aan info@hetzingendhart.nl. We repeteren wekelijks op woensdagavond van 20.00 – 22.15 uur, in de Vredeskerk te Leiden (Van Vollenhovenkade 24).

Een greep uit de optredens van Het Zingend Hart de laatste jaren

Onze meest recente voorstelling stond in het teken van het Rembrandtjaar en en was een groot succes. In november 2017 gaven we vier zo goed als uitverkochte voorstellingen in het P.J. Vethgebouw in Leiden, waar we in een kleurrijke muzikale voorstelling het leven van de Leidse geleerde Von Siebold tot leven brachten. In 2016 traden we op in Scheltema in Leiden, met de voorstelling Verloren Verleden die geheel in het teken van de stedenband tussen Leiden en Oxford stond. In het najaar 2015 voerden we een project uit in het zelden voor publiek toegankelijke Fort Harssens in Den Helder. We zongen in het nabije verleden ook in het Floratheater te Delft, de Kabelfabriek te Delft, bij de Taffehtempel in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden, in de Delftse Lijmfabriek en in de hortussen van Leiden en Delft. Verder verzorgden we eind 2014 we in het kader van ons 30-jarige jubileum vijf voorstellingen geïnspireerd op de Tuin der Lusten van Jeroen Bosch en vierden we in 2011 ons 27-jarig jubileum met een eigen versie van Divina Commedia in de oudbouw van het Stedelijk Gymnasium in Leiden. In Leiden verzorgde het koor verder muzikale rondleidingen in het Boerhaave Museum, succesvolle Rembrandt mystery tours en droeg het bij aan de Midzomernachten van de Hortus Botanicus. Ook werkte Het Zingend Hart mee aan moderne opera’s, zoals Socrates, Kinderen van Medea en Job van Warner van Es.